Punasesõstra – beseekook

Tainas:
4 dl jahu
120 gr külma võid
1 dl suhkrut
1-2 spl külma vett

Täidis:
1 purk kondenspiima suhkruga (397 grammi)
300 gr hapukoort
3 munakollast + 1 muna
3-4 dl punaseid sõstraid

Kate:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Kuidas valmistada:
Sega jahu ja suhkur tükeldatud külma võiga seni kuni moodustub ühtlane tainas. Kui tainas ei taha hästi kokku jääda lisa juurde külm vesi. Pane tainas kuni 30 minutiks külmkappi.

Sega kokku täidise jaoks kondenspiim, hapukoor, munakollased, muna ja sõstrad.

Suru tainas 28cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Küpseta 180°C eelkuumutatud ahjus 30 minutit.
Võta kook ahjust välja ja valmista beseekate. Beseekatte jaoks vahusta munavalged kuni tekib tugev vaht, lisa suhkur ja vahusta veel, kuni besee on sile ja läikiv.

Määri beseekiht koogile ja küpseta veel u. 5 minutit, kuni besee on kergelt kuldne. Kui besee natukese aja pärast nutab, siis ei tasu kurvastada, kõik on kõige paremas korras.

Ja mine muffi kui hea 😛

img_3181

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s